جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن

جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

بسکتبال ایران در سال ۱۴۰۲؛ ناکام و ناامید!

بسکتبال ایران در سال ۱۴۰۲؛ ناکام و ناامید!

بسکتبال ایران سال خوبی را پشت سر نگذاشت و روند نزولی این رشته نگرانی‌هایی ایجاد و این پرسش را مطرح کرده که آیا شرایط کنونی در سال ۱۴۰۳ اصلاح می‌شود یا خیر.

به گزارش اخبار نوین به نقل از خبرگزاری تسنیم، 1402، سال خوبی برای بسکتبال ایران نبود. تغییر سرمربی تیم ملی، یکی از نخستین اقدامات جواد داوری در دوران ریاستش بر فدراسیون بسکتبال بود. او طی یک فرایند نسبتاً طولانی در اردیبهشت ماه، عذر سعید ارمغانی را خواست و در همان ماه، هاکان دمیر را از لیگ ترکیه روی نیمکت تیم ملی نشاند. این انتخاب با توجه به عدم شهرت این سرمربی ترکیه‌ای با استقبال اهالی بسکتبال مواجه نشد.

این مربی ترکیه‌ای در جریان اردوهای آماده‌سازی تیم ایران برای شرکت در جام جهانی 2023 و بازی‌های آسیایی با محمد جمشیدی، ستاره ملی‌پوش ایران به مشکل خورد و اعلام کرد به هیچ وجه نمی‌تواند او را در تیمش تحمل کند. خط خوردن جمشیدی از تصمیمات بحث برانگیز هاکان بود که برای او گران تمام شد.

تیم ملی در نهایت راهی اندونزی، یکی از 3 کشور میزبان جام جهانی 2023 شد تا شاید معجزه‌وار، مثل دوره گذشته بتواند به عنوان بهترین تیم آسیایی، جواز حضور در المپیک را کسب کند اما حتی تصور چنین مسئله‌ای در حالی که فیلیپین و ژاپن به عنوان دیگر میزبانان جام جهانی برای المپیک، دندان تیز کرده بودند، ساده لوحانه بود.

شاگردان هاکان دمیر در 3 مسابقه مرحله گروهی، مغلوب برزیل،‌ ساحل عاج و اسپانیا شدند. ایران  پس از سقوط به گروه بازنده‌ها در مرحله دوم نیز از فرانسه و لبنان شکست خورد تا در پایان جام جهانی، تنها بالاتر از اردن در مکان سی‌ویکم و ماقبل پایانی قرار بگیرد.

پایان جام جهانی با اتفاق خاصی همراه بود که تلخی 5 شکست متوالی را در کام هواداران بسکتبال، ماندگار کرد. حامد حدادی، اسطوره و نماد بسکتبال ایران در سال‌های اخیر در پایان بازی با لبنان، پیراهن شماره 15 خود را بوسید و برای همیشه از تن درآورد. بازنشستگی حدادی از بازی‌های ملی، نقطه عطفی در بسکتبال ایران بود و نشان داد که در سال‌های گذشته، فکری برای جانشین این ستاره فراموش‌نشدنی و تأثیرگذار نشده است.

تیم ملی بدون کاپیتان حدادی، راهی چین شد تا در بازی‌های آسیایی هانگژو شرکت کند. فدراسیون امیدوار بود در میان حریفان آسیایی به سکو برسد اما شاگردان هاکان دمیر در یک چهارم نهایی به فیلیپین باختند و در نهایت پنجم شدند تا در بازی‌های آسیایی هم دست بسکتبال به مدال نرسد.

اتفاقات تلخ بسکتبال، روز 19 آذر تکمیل شد و محمود مشحون، رئیس پیشین فدراسیون که 15 سال این مسئولیت را بر عهده داشت در 82 سالگی درگذشت.

تیم ملی بسکتبال در ادامه برای حضور در مسابقات انتخابی کاپ آسیا آماده شد و در پنجره نخست به مصاف قطر و هند رفت. این دو بازی با پیروزی برای تیم ملی همراه بود تا فدراسیون همچنان به همکاری با هاکان ادامه دهد.

خالی‌ شدن بخش مالی فدراسیون که خزانه‌دار و کارمند او به یک‌باره از فدراسیون خارج شدند و مشخص نشد سفر خزانه‌دار به خارج از کشور بی‌بازگشت است یا خیر، از دیگر مسائل رخ داده در فدراسیون بسکتبال بود. این در حالی است که امور مالی، یکی از اصلی‌ترین هدایت‌کننده‌‌های برنامه‌های یک سازمان ورزشی است، اما از سوی فدراسیون هیچ‌گاه اعلام نشد که چرا خزانه‌دار که باید با رأی اعضای مجمع انتخاب شود، سفری طولانی مدت به خارج از کشور داشته است.

هر چه هست اینکه فدراسیون بسکتبال در سال 1402 اصلاً حال و روز خوبی نداشت. باید دید این فدراسیون در سال جاری می‌تواند رویه دیگری در پیش بگیرد یا اینکه سیر نزولی این رشته ادامه‌دار خواهد بود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن